Kindi.pl - jeden adres na każdy dziecięcy problem

Kolorystyka: Kolor domyślny Fiolet Zielony Stalowy

• Autor
  • Wypowiedź
  • Data wysłania: 09-02-2007
  • Panowie mam pytanie dotyczące płci dziecka, otóż wielu tatusiów i nietatusiów z mojego otoczenia twierdzi, że lepiej/łatwiej wychowywać im syna, dla mnie to kompletna bzdura, by różnicować opiekę nad dzieckiem w ten sposób;)...co wy o tym sądzicie? Przecież nie od dziś wiadomo, że córeczki są "tatusiowe";))
  • Data wysłania: 09-02-2007
  • :) ciekawy temat.

trudno powiedziec czy jest latwiej/lepiej bo kazda plec predzej czy pozniej daje niezle w kosc. wiadomo ze syn jest celem kazdego faceta bo nie na darmo jest powiedzenie dom, syn i drzewko... z drugiej strony corka tez jest fajna bo mozna ja rozpieszczac ale kiedy wejdzie w ten ciekawy wiek i zacznie zadawac sie z chlopami to u kazdego taty zapala sie czerwona lampka.

czy jest jakies rozwiazanie? jest :) trzeba sie postarac o syna i corke, wtedy wszystko pozostaje w rownowadze
  • Data wysłania: 10-02-2007
  • mowi sie ze kazdy mezczyzna jako pierwsze swoje dziecko chcialby miec syna a u nas bylo odwrotnie moj maz chcial corke :-)
  • obojetnie czy syn czy corka w pewnym momencie i tak zaczna sie schody...a moze lepiej tatusiom wychowywac syna bo mieli by wspolne tematy zainteresowania, tatus nauczylby wszystkiego co meskie, moze pod takim katem mysla co niektorzy? Ale przeciez dziewczynka tez moze interesowac sie pilka nozna :-)

g

• To ja też się wtrącę - jako kobieta ;) Mam 4 braci... Z żadnym nie było nigdy problemów wychowawczych pod żadnym kątem :) A z kim był? Oczywiście ze mną :P Kto mówi, że z dziewczynkami jest łatwiej niech się poważnie zastanowi.

--
    http://www.ilonka.org/bobo/
  • Data wysłania: 11-02-2007
  • Mój mąż stwierdził ostatnio, że Milena jest tak cudowna iż chce drugą córę:)
  • Data wysłania: 23-02-2007
  • Ja bardziej chciałam dziewczynkę i będę miała córeczkę. Mąż mówił, że też chce córeczkę, ale on często dostosowuje się do mojego zdania, opini jednym słowem podporządkowuje się.
  • Data wysłania: 11-10-2010
  • A moj mąż jest zdania, ze sam musi się o tym przekonać. I teraz bardzo chciałby miec córeczkę, bo synka juz mamy.
Odpowiedz

Aby dodać odpowiedź musisz się zalogować.

Jeżeli nie jesteś zarejestrowany w serwisie, możesz zrobić to tutaj.