Kindi.pl - jeden adres na każdy dziecięcy problem

Kolorystyka: Kolor domyślny Fiolet Zielony Stalowy

Idź do strony: 1 2 Następna   Ostatnia »

• Autor
  • Wypowiedź
  • Data wysłania: 17-01-2007
  • chcialem was zapytac czy kupujecie na allegro? jesli tak to przewaznie jakie przedmioty? znalazlem fajny telewizor po okazyjnej cenie ale jakos nie mama jeszcze zaufania do tego typu transakcji.

jakie sa wasze doswiadczenia z zakupami przez internet?
  • witam SydneY, jestem częstym użytkownikiem allegro, kupowałam rzeczy o różnej wartości i póki co nie nacięłam się na nieuczciwego sprzedawcę;), ale trzeba stosować pewne środki ostrożności, przede wszystkim czytać komentarze o sprzedawcy i dobrze przed zakupem porozmawiać z wystawiającym tj. mail albo telefon, o towarze;)) ale pewnie o tym wszystkim już wiesz...reasumując kupuję sporo i mam dobre doświadczenia, pozdrawiam
  • druga sprawa zo zakup ciuchow dla dzieci. zblizaja sie urodziny mojej chrzesnicy i chcialem kupic jej cos fajnego, na allegro jest sporo fajnych rzeczy i ceny dobre, jedyny problem z rozmiarami. jak sobie radzisz w takiej sytuacji, zdjecie nie zawsze oddaje prawdziwy obraz

dzieki za info
  • ja już chyba jestem uzależniona od allegro.. np. całą wyprawkę dla Młodego tam kupiłam, na bierząco kupuję dla niego ciuchy, zabawki itp. dla siebie kosmetyki, książki i inne a mój Małż pierdoły typu Wielka Maszyna typu Wisieńki - wiesz taki jednoręki bandyta.. kosztowało to cudo 30 zł a za przesyłkę zapłaciliśmy grubo ponad 100 - ale to właśnie mój Małż..
    a co do telewizora to moi rodzice kupili przed świętami na allgro taki nowy wielki płaski samsung za straszne pieniądze (ale taniej o 1000 zł od cen w Media) i nastepnego dnia kurier go przywiózł - wszystko z nim ok i gra sobie ku uciesze mego Ojczulka.. (cytat: "O ja pierdziele ale mam wielki telewizor! Po co mi taki telewizor??"). Tak jak pisze moja szanowna poprzedniczka - najważniejsze jest ile sprzedawca ma komentarzy i czy są pozytywne.
  • co do ciuchów - szukaj według rozmiarów w opisie - możesz też wyselekcjonować rozmiar który Cię interesuje..
  • Ja też sporo kupuje na allegro - a zasada jest jest taka :czytać komentarze ,pytać po pięć razy no i nie liczyć na dobry zakup jeśli telewizor kosztuje 50 zł a w sklepie jest 20x droższy.Może być tańszy owszem ale nie o tyle:) Udanych zakupów :)

g

• ja tez kupuje :) fajne rzeczy mozna znaleźć czasem :)
  • no to jak narazie wszystkie z allegro jestesmy zaprzyjaznione! ja tez nie mialam zadnych niemilych doswiadczen oby tak dalej... ale to prawda trzeba czytac komentarze te pozytywne jak i negatywne oczywiscie...wazna tez jest ilosc przeprowadzonych transakcji po tym tez mozna poznac czy ktos jest profesjonalista... ale kwiatow nie polecam kupilam kaktusy na zdjeciu fajnie wygladaly ale w rzeczywistosci ble. Lepsze idzie kupic w marketach.Kupywalismy juz rozne rzeczy , najdrozsza rzecza byl silnik samochodowy.:)
  • Data wysłania: 19-01-2007
  • Sydney - mąż kupuje juz od lat ale założył osobne konto i jak coś chce kupić to tam przelewa kwotę i stamtąd jest ściągane więc bezpieczeństwo większe, ale jeszcze nidgy sie nie nacieliśmy, a kupowaliśmy już wzmacniacz i cd.
    Dobrze jest kupować większy sprzęt np z tego samego iasta to można jechac obejrzeć na miejscu i sprawdzić.

Co do ubranek to patrz po rozmiarach i zapytaj ile chrzesnica ma cm i kup trochę większe, bo rosną maluchy w strasznym tempie ;)
  • Data wysłania: 19-01-2007
  • Ja też z rzadka kupuję. Doświadczenia dobre, pewno również dzięki uwadze własnej...

Z ubraniami bym uważała. Dlaczego..? Nowe, z metką, od pewnego Sprzedawcy - owszem. Ale używane, acz z pięknymi zdjęciami - już nie. Znam wiele osób, które czatują na obniżki cen w tzw. "lumpeksach", robią z tego zestawy i kasują kilkaset zł.

Zawsze można sprawdzić "pokaż iine przedmioty Sprzedającego", by się zorientować, ile i w jakich rozmiarach rzeczy sprzedaje. Nietrudno zobaczyć, czy to "po dziecku", czy też z ciuchów...

Poza tym - lepiej się nie zawieść na towarze... i samemu przejrzeć ciucholandy, jak już... Chyba wolę wyprzedaże itp.

Ps - kupiliśmy też wiele rzeczy naprawdę okazyjnie i nie było problemów. Allegro ma pewne zabezpieczenia, niektóre sprawy toczą się przez policję...
    Uważałabym też na Sprzedających, którzy mają mało punktów, często jest to "naciągacz" z którymśtam kontem na allegro.

Ciuszki - niech żona pomoże wybierać.... a dla swojego dziecka też najprzyjemniej szukać samemu i sobie powzdychać :-) Te maleńkie są najsłodsze....
  • Data wysłania: 22-01-2007
  • Na allegro kupujemy głównie płyty, książki, ale też Mężowideł kupował sobie jakieś amerykańskie buty i koszulki i jak dotąd nie żałowaliśmy.
    Czasami kupuję kosmetyki- ale nie kolorystykę, bo zdjęcia nie zawsze oddają odcień.
    No i akwarium kupiliśmy na allegro i wszystko do akwarium.
    :)
  • Ja podobnie, na allegro zaopatruje sie przede wszytkim w ksiązki, póxniej zabawki czy ubrania, ale to już sporadycznie. Duzo też sprzedaję.
    jeżeli chodzi o rzeczy bardziej wartościowe, staram sie kupowac od super sprzedawcy.

pozatym ZAWSZE sprawdzam komentarze.

Jak narazie jeszcze się nie nacięłam :)
  • No to i ja dorzucę pozytywną opinię o Allegro. Kupowaliśmy i sprzedawaliśmy tam różne rzeczy począwszy od baterii poprzez aparat cyfrowy a na wózku skończywszy ;) Jedno jest pewne - trzeba czytać komentarze . Jak do tej pory wszystko "grało", pozdrawiam
  • wszyscy maja pozytywne opinie o allegro a jakos sie nie moge przekonac. raz mialem taki glupi przypadek. kupowalem telefon. komentarze byly spoko. telefon mial byc nowy. kiedy go dostalem mial kilka rysek, tak jakby by byl uzywany z kilka tygodni. no i od tej pory jakos nieufnie podchodze do tego.

powiedzcie jeszcze jak jest z kupowaniem tych ciuszkow dla dzieci, czy wolicie robic takie zakupy na allegro, czy moze kupujecie w innych sklepach internetowych?

g

• Data wysłania: 30-01-2007
  • Co do dzieciowych zakupów, to właśnie poluję na wózek. Mam nadzieję, że zaoszczędzę z 50% (oczywiście kupię używany). Zawsze byłam zadowolona z zakupów tam. Może dlatego, że najczęściej kupowałam ze sklepów na allegro - nowe rzeczy.
  • Data wysłania: 31-01-2007
  • ostatnio tak sobie przegladalem strony allegro i nawet na jednej aukcji znalazlem nasze Kindi :) ludzie to wszystko potrafia sprzedawać.

ilonek poszukujesz konkretnej marki wozka?
  • witajcie
    ja też jestem uzależniona od allegro :)) nie zawsze mam czas jechac do sklepu i szukac czegos fajnego np. na prezent, a tu wieczorkiem pozaglądam i zawsze cos znajde. także staram sie kupowac od super sprzedawców, mam kilku swoich sprawdzonych do których wracam. zawsze sprawdzam ceny. ostatnio chciałam kupić boom boxa z mp3, dla babci, dobrze że sprawdziłam cene w sklepie, było taniej... a jeśli chodzi o ciuszki... sprzedawcy zawsze podają wszystkie wymiary (a jak nie to można poprosić) mierze potem ubranko które mam w domu i widze czy jest za duże czy za małe, rozmiar z metki nie zawsze odpowiada rozmiarowi faktycznemu.
    życze udanych zakupów

g

• konkretna marka, Sydney - tylko jak na razie - przygrywamy wszystkie aukcje... nie wiedziałam, że wózki używane są warte nie 50% ale z 75 - 80% nowego! :)

a ile kindi bylo warte?

oleńka - dokładnie. wymiar jest podany w cm. Dzięki temu nawet kupiłam sobie kilka dopasowanych par butów :)
  • Data wysłania: 09-02-2007
  • Często zamawiam na allegro. Zawsze jestem zadowolona z tych zakupów. Zamawiałam już różne ciuchy i dla siebie, męża a teraz nawet wyprawkę dla dziecka. Lampkę do pokoju, a nawet DVD zamawiałam przez allegro. Jedyne co może denerwować to zastoje na poczcie, przez które naczekałam się długo na przesyłkę. Dlatego teraz biorę za pobraniem...
  • Data wysłania: 09-02-2007
  • Chciałam się wypowiedzieć, co do używanych ciuszków z lumpeksów-, co w tym złego, że ktoś coś tam wyszperał a sprzedaje na allegro-skoro pisze, że używane to chyba jest ok. Poza tym juz nie ma jak kiedyś-przy nowej dostawie ceny są Ok 30 zł za kilogram i wyżej a co lepsze ciuszki już z ustalona ceną,
    Po za tym trzeba mieć czas żeby coś wyszukać. Ja kupiłam sobie właśnie polarowy golf za 10 zł +6 przesyłka i jestem super zadowolona, rzecz nowa a wpisana jako używana, bo właśnie z lumpexu - gruby mięsisty polar - w sklepie wyceniliby go pewnie na ok 25 zł jak nie lepiej
  • Data wysłania: 14-02-2007
  • kupuje nałogowo:
    ubrania,kosmetyki,zabawki,perfumy, książki
    małżon kupuje cześci do samochodu, nabył sobie radio do autka

Idź do strony: 1 2 Następna   Ostatnia »

Odpowiedz

Aby dodać odpowiedź musisz się zalogować.

Jeżeli nie jesteś zarejestrowany w serwisie, możesz zrobić to tutaj.