Idź do strony: 1 2 Następna Ostatnia »
- Autor
- Wypowiedź
-
Data wysłania: 05-01-2007
- A ja mam problem z brzuchem, rodziłam rok temu, regularnie ćwiczę a mam fałd brzuszny okrrropny. Schudłam nawet więcej niż ważyłam przed ciążą, a ta skóra taka... zdechła :( Znacie jakieś dobre kosmetyki do skóry. Tylko bez tych z górnej półki, bo po prostu mnie na to nie stać... :(
-
-
ja jestem jeszcze w ciąży, ale bardzo się boję, że kiedyś mogę mieć też ten problem - jak coś wymyślisz - daj znać! a probowałaś 6 weidera?
http://www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=176
ja mam zamiar wykonywać te ćwiczenia po porodzie obowiązkowo.
-
- cóż z tego co piszesz to nie jest to tłuszcz tylko rozciągnięta skóra brzucha i nie chce Cię straszyć ale chyba żadne kremy nie pomogą.. w każdym razie życze powodzenia
-
Data wysłania: 07-01-2007
-
"Szóstka W "-jest tak średnio- skuteczna:)...trzeba miec idealnie zdrowy kręgosłup, jeśli upieracie się na te ćwiczenia, to proponuję ćwiczyć juz zawsze tak do trzech serii , ta systematyczność w zupełności wystarczy, jak ma być efekt,to będzie:)
Kosmetyki- przy ich stosowaniu bardzo ważny jest masaż, to on zapewnia ok 60%-72% poprawy konstytucji naszego ciała.
Jeśli to jest zdefasonowana skóra- to po 2-3 latach regularnych ćwiczeń mozna spodziewać się poprawy. ..i głowa do góry, przecież to tylko cena, za skarb dziecięcia NASZEGO:):). -gdy miałam problemy z zainicjowaniem ciąży, myslałam o tym, ze mogę mieć rozstępy nawet na buzi, by tylko dziecko było:)
Natura oszczędziła zmiany fizys, ale ja, nawet jako nastolatka nigdy nie patrzyłam krytycznie na pozmieniane ciała kobiet po ciąży.
To są drobne mankamenty- które przeszkadzają tylko ich posiadaczce, a wszyscy obok nawet nie zauważają ich (chyba, ze posiadaczką jest jędzowata, wredna baba:):), wówczas , nawet gdyby miała figurę super modelki, wyda się nam "brzydka"
Miłego dnia:)- mimo późnej pory jest wystarczająco dużo czasu, by polubić siebie:)
.
-
Data wysłania: 08-01-2007
-
dzięki bei za super komentarz, ja zfigurą po porodzie nie mam problemów ale za to zostały mi ogromne rozstępy mimo używania super (podobno)
kosmetyków :( pozdrawiam
-
-
pięknie piszesz bei ;) ale jak można coś zrobić z tymi drobnymi mankamentami - to czemu nie? ;)
madzia, a czego używałaś? Ja mam galenica kremy i na razie nie mam rozstępów, ale jestem dopiero w połowie ciąży... wszystko przede mna :(
-
- na początku stosowałam krem Fissan ale zaczęły sie pojawiac pierwsze "niteczki" i zaczęłam stosować właśnie Galenic Elancyl bardzo polecany i mam super rozstępy :) Jednak moja znajoma nie stosowała rzadnych kremów, nawet zwykłego balsamu i nie ma rozstępów więc myślę, że to zależy też od skóry. Przed Tobą Ilonek naprawdę wszystko - to co najpiękniejsze :) pozdrawiam
-
Data wysłania: 12-01-2007
- ja po ciąży mam na brzuchu dokładnie jeden mały rozstęp a stosowałam zwykłą oliwkę taką jaką teraz namaszczam Młodego. Wygodne - po kąpieli sie namaścisz i wytrzesz. Ale tak jak pisze Madzia - to zależy od wielu czynników.. Po ciąży zostało mi natomiast 5 kg i skubane niechcą odejść..
-
Data wysłania: 15-01-2007
- Witam wszystkie Panie. Faktem jest, że to czy rozstępy będą czy nie to faktycznie zależy od skóry i uwarunkowań pewnie genetycznych, ja osobiście kremów nie stosowałam i rozstępów nie mam - ani jednego. Przytyłam w ciąży 7 kg - niewiele ale za to ze 2 mi zostało a już 5 lat minęło :) no i zaczęłam chodzić na step - mówię wam mozna wypocić wszystko , chyba nawet własne myśli :) - niewiarygodnie odpręża przez wysiłek i czuje się jak mięśnie zaczynają pracować, skóra też jest inna, rewelka - naprawdę polecam - taka odrobina czasu dla nas i naszych ciał
-
Data wysłania: 03-02-2007
-
A jak doszlas do nizszej wagi niz przed ciaza? Cwiczylas, czy glodzilas sie?
Polecam cwiczenia po ciazy Cindy Crawford (na schudniecie i ujedrnienie), choc waleczek moze zostanie, nie wiem, u mnie nie bylo, zobaczymy za drugim razem)
-
Data wysłania: 07-02-2007
- Jestem w 7 miesiącu ciąży i przytyłam 9 kg, czy to wedlug was dużo, czy też może zbyt mało? Czy będzie mi to ciężko zrzucić??
-
-
cześć, trudno powiedzieć czy przytyłaś dużo czy nie, prawidłowy przyrost wagi w ciąży to około 20-30% masy ciała. Dla porównania, ja przy wadze wyjściowej 52 kg przytyłam 16 kg w czasie trawnia ciąży i było to ok według mojego gina.
Co do powrotu do swojej wagi sprzed ciąży to zajęło mi to około 4 miesięcy,ale to też sprawa bardzo indywidualna;)) Nie stresuj się;) napewno odzyskasz swoją figurę po ciąży, a co do aktualnej wagi najlepiej zapytaj swojego lekarza przy kolejnej wizycie ile powinnaś jeszcze przytyć-pozdrawiam
-
- Dzięki za blyskawiczną odpowiedź. Przed ciążą ważyłam 44 kg, obecnie moja waga wynosi 53 kg. Z tego co mi napisałaś to chyba mieszcze się w normie. Martwi mnie też moja niska hemoglobina wynosząca 10. Lekarz przpisał mi żelazo w tabletkach, także mam nadzieję na poprawę moich wyników. Pozdrowionka :)
-
- o to Ty filigranowa kobietka jesteś;), w takim przypadku napewno u Ciebie wszystko w normie, co do hemoglobiny, prócz żelaza możesz się wspomóc naturanymi produktami tj. wątróbka, szpinak, mięso czerwone...bedzie dobrze;) na kiedy masz termin porodu?
-
- Fakt jestem drobna ;) A termin porodu mam na 21 kwietnia. Wiem już, że będę miała córeczkę, której nie mogę się doczekać. Tak bardzo chcę żeby wszystko było ok. Przed każdą wizytą u lekarza denerwuję się- boję się, że może coś niepokojącego mi powiedzieć. Ja chcę już kwiecień !!!
-
-
Ja mam termin trzy dni pozniej, 24 kwietnia. I tez ma byc dziewczynka. Na razie przybylo mi 7 kg. I jestem w normie. A po pierwszej ciazy zostalo niestety 3 kg nadprogramowe, wiec mam juz 10 do zrzucenia. Tylko, ze niestety nie startowalam z 44 tylko...hm ;-)
Hemoglobina jest bardzo wazna. Lykaj zelazo koniecznie + jak napisal smiglak odpowiednio sie odzywiaj. Jednak co do watrobki to bylabym ostrozna. Wg mojego lekarza jest na liscie rzeczy zakazanych dla ciezarnych i karmiacych mam. Ale to jest finska teoria ;-)
Rozumiem, ze oczekujesz pierwszej dzidzi. Nie przejmuj sie, na pewno wszystko bedzie ok. A na razie przede wszystkim sie wysypiaj, bo potem nie bedzie jak ;-)
-
- Monisia 20- ja w ciazy przytylam gdzies ok.12 kg. glownie wszystko poszlo w brzuszek no i biedra a tak poza tym nie bylo wogole widzac ze w ciazy jestem no i po twarzy wiadomo.Teraz jestem 6 miesiecy po rozwiazaniu i myslalam ze pare kilo mi zostanie zeby zaokroglic sie tu i owdzie a tu nic dalej jestem taki chudzielec jedynie biodra sa szersze no i w pasie zostalo.
-
Data wysłania: 08-02-2007
- Karola- masz termin w moje urodziny :) Ale jak wiadomo z tymi terminami to różnie bywa. Nie wiem, czy to prawda ale słyszałam, że dziewczynki często lubią przyjść na świat 2 tygodnie przed wyznaczonym terminem. Na wszelki wypadek postanowiłam, że zapakuje na początku kwietnia niezbędne rzeczy do szpitala:)
-
Data wysłania: 08-02-2007
- Monisia20 , nie wiem czy to jest jakas sprawdzona teoria ja urodzilam tez dziewczynke ale tydzien po terminie dziecko wie kiedy jest ten czas. ja do szpitala bylam juz przygotowana duzo duzo wczesniej a to dlatego ze roznie to bywa, ja urodzilam sie w 7 miesiacu moze obawialam sie tego ze moja corcia tez bedzie tak bardzo spieszyla sie na ten swiat ale widocznie w brzuszku bylo jej dobrze i wszystko poszlo tak jak powinno....najlepiej spakuj sie to niczemu nie szkodzi a zawsze w miedzy czasie cos moze ci sie jeszcze przypomni czego nie spakowalas...
-
Data wysłania: 09-02-2007
- Ja też urodziłam córeczkę tydzień po terminie ale spakowana byłam duzo wcześniej:)
-
Data wysłania: 12-02-2007
-
Corcia urodzila sie 4 dni po terminie.
Ja z kolei slyszalam, ze drugie i kazde nastepne pomieszkuje sobie w brzuszku dluzej. No zobaczymy. Wolalabym w miare w terminie, bo inaczej wszyscy sie dopytuja i mozna oszalec :-) Poprzednio spakowalam sie jakis miesiac wczesniej. Teraz pewnie jakos na poczatku kwietnia to zrobie.
Idź do strony: 1 2 Następna Ostatnia »